Nordens ledande producent av aluminiumlegeringar

Alu-Stena-alu2_1280x400_CompQual80.jpg

Det är i småländska Älmhult som vi producerar våra aluminiumlegeringar av återvunnen råvara.

Vision

Vi är branschledande i Europa avseende hållbarhet och nöjda kunder.

Affärsidé

Vi är en långsiktig partner till aluminiumgjuterier och deras kunder. Genom operationell excellens tillhandahåller vi återvinningsbaserade aluminiumlegeringar och värdeskapande tjänster.

Verksamhet

Stena Aluminium är Nordens ledande producent av aluminiumlegeringar från återvunnen råvara.

Vi tillverkar upp emot 300 olika aluminiumlegeringar för aluminiumgjuterier i Norra Europa. Utöver aluminiumlegeringarna hjälper vi till med tekniska frågor inom metallurgi, material och processer samt marknadspåverkan och hållbara affärslösningar. Tillsammans med våra kunder skapar vi lösningar som underlättar och effektiviserar vardagen och verksamheten, vilket i slutändan stärker konkurrenskraften för våra kunder och kunders kunder.

För att vara en långsiktigt hållbar affärspartner gör vi kontinuerligt nya investeringar i vår verksamhet. Vi arbetar med ständiga förbättringar för att skapa en effektiv, miljöanpassad produktion och en värdeskapande hantering av såväl råvara som slaggavfall. Vi strävar ständigt efter att minska verksamhetens miljöpåverkan.

Hela verksamheten genomsyras av ett stort fokus på miljö och säkerhet och kännetecknas av en god, säker och utvecklande arbetsmiljö.

Innovativ återvinning i Älmhult sedan 1906

Stena Aluminium bedriver sin produktion i Älmhult där rötterna går ända tillbaka till 1906 när Gotthard Nilsson etablerade återvinningsverksamhet i Älmhult. Då anläggningen ligger i centrala Älmhult har bolaget under många år investerat omfattande i sina miljöförutsättningar för att vara en ”God Granne” i samhället.

Den tillståndsgivna volymen för anläggningen uppgår till 90 000 ton per år. Stena Aluminium omsätter årligen över en miljard SEK och sysselsätter över 100 personer.

Certifieringar

Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001.

Här hittar du oss

Stena Aluminium AB
Box 44
Häradsgatan 1
SE-343 21 Älmhult
Sverige
Telefon: +46 10 445 95 00

Fler kontaktuppgifter

 

Dela denna sida

Koncernens uppförandekod

Vårt sätt att göra affärer, bemöta alla med respekt samt värna om mänskliga rättigheter och miljön har bidragit till vår ledande position.

Läs mer