Johan Thunholm - Ny VD på Stena Aluminium

2019-08-20

Johan Thunholm

Johan Thunholm har utsetts till ny VD på Stena Aluminium. Han efterträder Fredrik Pettersson som går vidare till rollen som VD på Stena Recycling AB.

Johan Thunholm är utbildad civilingenjör. Han har de senaste tio åren arbetat som VD/koncernchef för företagsgruppen Norcospectra som utvecklar och tillverkar kundunika butiksinredningar i metall och trä. Gruppen har verksamheter i Sverige, Norge och Polen. Innan dess arbetade Johan tio år inom massa- och pappersindustrin, bland annat som produktionsdirektör med ansvar för flera fabriker i Norden.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Stena Aluminium. Det skall bli spännande att vara med och bidra till den fortsatta resan och utveckling av företaget, säger Johan Thunholm.

– Vi är glada att Johan Thunholm valt att arbeta på Stena Aluminium. Med sin långa erfarenhet inom bland annat försäljning och produktion kommer Johan bidra till att ta Stena Aluminium till nästa nivå, säger Jonas Höglund, CFO (Chief Financial Officer), Stena Metall Group.

Johan Thunholm tillträder tjänsten som ny VD på Stena Aluminium den 1 september 2019.

Dela denna sida