Kundanpassade aluminiumlegeringar säkerställer din produktion

kundanpassade_aluminiumlegeringar_1280x400_CompQual80.jpg

Vi ligger långt framme inom kundanpassad produktion. Aluminiumlegeringar som vi producerar är anpassade för varje kund.

Våra processer, som hela tiden vidareutvecklas, omfattas av noggranna analyser och omfattande kvalitetskontroller: från det att vi får råvaran, under hela bearbetningen och fram till det är dags för leverans. Alla dessa moment gör att vi kan garantera en jämn, hög kvalitet och god leveranssäkerhet av aluminiumlegeringar.

Alla aluminiumlegeringar anpassas utifrån varje kunds krav på vilka egenskaper produkten ska ha. Som kund kan du alltid vara säker på att få legeringar av rätt kvalitet i rätt tid, så att du i din tur kan leverera detaljer av hög kvalitet till dina kunder.

Våra aluminiumlegeringar används framför allt inom fordons-, elektronik-, verkstads- och möbelindustrin. Vi producerar ett par hundra olika legeringar med varierande egenskaper när det gäller ledningsförmåga, värmeledning, korrosionsbeständighet, hållfasthet, polerbarhet, brottgräns, sträckgräns, skärbarhet, svetsbarhet och mycket, mycket mera.

Vi levererar till största delen våra aluminiumlegeringarna som tackor, men också som flytande aluminium. 

ALUMINIUMTACKOR

Tackorna staplas i buntar som bandas ihop två och två för effektivare hantering. Här nedan kan du se mått och vikter på våra aluminiumtackor. Observera att vissa avvikelser kan förekomma.

Vikt Höjd  Längd Bredd
7,7 kg 60 mm 620 mm 90 mm
stenaaluminium_0054_640x400_CompQual80.jpg

FLYTANDE ALUMINIUM

Vi är den första producenten i Norden som levererar flytande aluminium. Konceptet med aluminium i flytande form har stora kostnadsfördelar och är också bra för miljön.

Det flytande aluminiumet levereras i stora termosar som håller värmen under transporten från smältverket till kunden. Varje termos rymmer cirka åtta ton. I Sverige kan vi leverera upp till tre termosar under en och samma transport.

En komplett bil med flytande aluminium gör att vi sparar cirka två ton växthusgasutsläpp och innebär samtidig en energibesparing jämfört med om vi skulle leverera samma mängd aluminium i form av tackor.

Vill du veta mer om leveranser av flytande aluminium, kontakta marknadsavdelningen.

Dela denna sida